понеділок, 04 квітня 2011 15:29

Тігіпко погрожує підприємцям драконівськими штрафами

Тігіпко погрожує підприємцям драконівськими штрафами

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко пропонує увести штраф за кожного неоформленого працівника в розмірі 34 тисячи гривень.

Про це він сказав на прес-конференції 4 квітня.

За словами чиновника відповідний законопроект напрацьовано в уряді.

"У нашому законодавстві не було відповідальності юридичних осіб компанії за ті чи інші правопорушення з виплати заробітної плати. Що ми пропонуємо? Перше – в разі ухилення від укладання трудового договору, у разі фактичного допуску до роботи та невиплати на винагороди за працю без нарахування і сплати страхових внесків та податків – пропонується ввести за цю норму штраф 2 тисячі неоподаткованих мінімумів за кожного неоформленого працівника. На сьогодні це буде 34 тисячі гривень за кожного такого", – наголосив міністр.

За його словами, за невчасну виплату зарплати чи недоплату штраф становитиме 150 неоподаткованих мінімумів за кожного виявленого працівника (2250 гривень)

"Нарахування та виплата заробітної платні у розмірі, нижчому від встановленої законом мінімальної зарплати за виконану працівником місячну годинну норму праці, – 700 неоподаткованих мінімумів за кожного виявленого працівника, що сьогодні буде 11 900 грн, інші порушення вимог законодавства про працю – 150 неоподаткованих мінімумів, це 2250 грн за кожного", – зазначив Тігіпко.

Також він наголосив на тому, що потрібно посилити відповідальність керівників підприємств за порушення щодо виплати заробітної плати працівникам.

"Ми пропонуємо посилити відповідальність керівників підприємств за відповідні порушення і цю норму ми збільшуємо також у 10 разів. Раніше це було 50 неоподаткованих мінімумів, зараз ми пропонуємо 500 неоподаткованих мінімумів", – додав урядовець.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко погрожує підприємцям драконівськими штрафами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути