Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 11:14

Бойко добудує два енергоблоки ХАЕС за рахунок кредиту "Сбербанка России"

Бойко добудує два енергоблоки ХАЕС за рахунок кредиту "Сбербанка России"

НАЕК "Енергоатом" планує в травні 2011 р. залучити кредит в "Сбербанку России" розміром 4 млрд дол на будівництво 3 і 4 енергоблоків Хмельницької АЕС.

Про це заявив міністр енергетики у вугільній промисловості Юрій Бойко під час виступу на "Українському енергетичному форумі".

"У травні підпишемо кредитний договір зі "Сбербанком России "на 4 млрд дол", - заявив він.

Також він зазначив, що в майбутньому Україна буде забезпечувати себе ядерним паливом власного виробництва і побудує завод з фабрикації ядерного палива спільно з "Росатомом" на території Україні.

За його словами, зараз же Україна отримує компоненти ядерного палива в Ангарську (Росія).

Нагадаємо, 22 лютого віце-президент з нових проектів компанії "Енергоатом" Айдін Айсін заявив, що кредитний договір на суму в 1 млрд дол між "Сбербанком" РФ і НАЕК "Енергоатом", буде підписаний у першій декаді травня 2011

"На сьогоднішній день співфінансування кредиту 189 млн грн. Сума обслуговування кредиту поки орієнтовна, оскільки, коли буде підписаний договір, тоді й буде чітка цифра, в районі першої декади травня ... тому, я думаю, що ми ведемо коригування цих цифр ", - сказав Айсін.

Він додав, що "нам вдалося домовитися зі "Сбербанком". Кредит на 15 років будемо брати, а не на 3 роки, як раніше передбачалося".

Раніше, 2 лютого 2011 президент Віктор Янукович підписав Закон України "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької АЕС" (№ 2917-VI).

Зараз ви читаєте новину «Бойко добудує два енергоблоки ХАЕС за рахунок кредиту "Сбербанка России"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути