понеділок, 28 січня 2013 11:28

Boeing отримає мільярдні збитки через скандальний Dreamliner

Boeing отримає мільярдні збитки через скандальний Dreamliner
Фото: wikipedia.org

Збитки американської авіабудівної компанії Boeing Company від припинення польотів лайнера моделі 787 Dreamliner можуть сягнути від $125 млн до $5 млрд.

Такий прогноз озвучив аналітик Jefferies & Co. Говард Рубель, повідомляє агентство Bloomberg.

На думку Рубеля, у випадку, якщо Boeing доведеться тільки відшкодувати збитки авіаперевізників, які орендують Dreamliner, авіавиробник може втратити приблизно $125 млн. Однак якщо розслідування затягнеться, а його результати покажуть, що Dreamliner буде потрібно повна модернізація, Boeing може оголосити про списання $5 млрд.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Boeing представив нову модель літака - 787 Dreamliner

При цьому аналітик Jefferies & Co. зазначив, що ймовірність таких значних збитків мала. Експерти прогнозують, що за підсумками 2012 року. Boeing зафіксує продажу на рівні $81,7 млрд. При цьому в 2013 року цей показник збільшиться до $87,9 млрд. Публікація звітності авіавиробника за 2012 рік очікується 30 січня.

Польоти Dreamliner були скасовані 17 січня. Таке рішення послідовно прийняли Федеральне агентство цивільної авіації (FAA) США і Європейське агентство з безпеки авіаперевезень (EASA) через дедалі за останні два тижні неполадок. До здійснення наступних польотів кожний з перевізників повинен довести безпеку літієво-іонних батарей, займання яких стало причиною екстреної посадки лайнера в Японії 16 січня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Boeing отримає мільярдні збитки через скандальний Dreamliner». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути