субота, 18 червня 2016 10:42

Близько 90% українців не знають, скільки платять податків

Близько 90% українців не знають, скільки платять податків

Більшість українців не розуміють, скільки вони платять в бюджет, як він формується і на що витрачаються їхні податки. В Україні — лише 10% опитаних українців знають, скільки вони платять податків.

Про це повідомляє ZN.UA, посилаючись на дослідження IFAK.

Половина опитаних впевнені, що платять державі менше 30% від зароблених коштів. При цьому близько 70% респондентів вважають несправедливим розмір діючих податків, за оцінками більшості, податкове навантаження в Україні повинна бути в межах 6-10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну змушують підняти акциз на цигарки в 6 разів

Майже чверть (24%) опитаних у віці 50-65 років, тобто пенсійного і передпенсійного віку, які взагалі виступають за скасування оподаткування.

"Якщо оцінювати дослідження в цілому, то його можна охарактеризувати однією крилатою фразою — "не читав, але засуджую". Третині українців взагалі важко назвати податкове навантаження, однак більшість вважають його несправедливим", — каже генеральний директор українського офісу IFAK Institut Сергій Говоруха.

Нагадаємо, сукупне податкове навантаження на зарплату українця становить 41,5%: ПДФО — 18%, військовий збір — 1,5, ЄСВ — 22%.

Зараз ви читаєте новину «Близько 90% українців не знають, скільки платять податків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути