вівторок, 22 лютого 2022 22:55

Бізнес без паніки: компанії працюють без змін і мають план "Б"

Бізнес без паніки: компанії працюють без змін і мають план "Б"
Відповідальний бізнес готовий до будь-якого розвитку подій в Україні. Фото: pixaby.com

Майже 90% керівників українських компаній повідомили, що продовжують роботу у звичайному режимі.

Такі дані опитування проведеного вчора ввечері, напередодні рішення Росії ввести війська в ЛДНР, наводить Європейська Бізнес Асоціація.

З-поміж більше 1000 представників українського та міжнародного бізнесу близько 70% компаній вже мають плани "Б" щодо дій у надзвичайних ситуаціях. При цьому 15% повідомляють про готовність до релокації, однак зараз залишаються в Україні та продовжують слідкувати за перебігом подій.

Третина лідерів запровадила можливість віддаленої роботи для працівників, враховуючи нові загрози. Проте дистанційна робота була ще з початку пандемії, тож це не є принципово новим рішенням.

Тільки 3% керівників бізнесів повідомили про виїзд за кордон, інші 11% – про від'їзд їхніх родин, втім деякі зробили це на вимогу головних офісів компаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія оголосила війну Україні, визнавши "абревіатурні утворення" - Кличко

"Надзвичайно вражає витримка та стійкість наших компаній, які продовжують працювати та вірять у краще майбутнє для України. Відповідальний бізнес завжди був активним учасником важливих подій в країні, піклується про своїх співробітників та їхні родини, підтримує армію та суспільство", - каже виконавча директорка ЄБА Ганна Дерев'янко.

22 лютого Держдума країни-агресора ратифікувала договори з так званими ЛНР і ДНР. Напередодні Володимир Путін визнав утворення на окупованих територіях Донецької і Луганської областей "незалежними республіками".

Після цього підписав указ про введення російських військ до окупованого Донбасу. Вночі проти 22 лютого в Донецьк і Луганськ увійшли численні колони бронетехніки.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес без паніки: компанії працюють без змін і мають план "Б"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути