середа, 30 січня 2019 12:35

Більше продажників, менше будівельників: кого шукали наприкінці 2018-го

Більше продажників, менше будівельників: кого шукали наприкінці 2018-го
У IV кварталі найбільше відгуків набрала вакансія для студентів - "тимчасовий підробіток" з ринковою зарплатою у нічні та денні зміни. Фото: Біляївка.City

В Україні у VI кварталі 2018-го роботодавці знизили активність на ринку праці. Найбільше роботи вони пропонували у травні-серпні. Восени було затишшя. Напередодні свят бажаючих наймати та навчати нових працівників було мало.

Найбільш затребуваними наприкінці року були фахівці у сфері торгівлі та логістики. Попитом користувалася категорія "робота за кордоном". Роботодавці шукали обслуговуючий персонал у бари та ресторани. Пропонували роботу у сфері виробництва та енергетики. Водночас попит на будівельників і фахівців агросектору різко впав, повідомляє olx.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яку зарплату претендують няні в Україні

Українці активно шукали роботу в Миколаївській, Кіровоградській та Львівській областях. Крім того, Львів обігнав столицю та промислові міста за кількістю реакцій на оголошення.

У IV кварталі найбільше відгуків набрала вакансія для студентів - "тимчасовий підробіток" з ринковою зарплатою у нічні та денні зміни.

У грудні 2018-го середня зарплата українців зросла до 10 573 грн. Це у 2,8 рази більше, ніж розмір мінімальної зарплати. У промисловості у грудні у середньому отримували 11 563 грн. Вищими були зарплати в IT сфері - 15 518 грн, науково-технічній діяльності - 15 490 грн. У страховій сфері у середньому отримували 18 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Більше продажників, менше будівельників: кого шукали наприкінці 2018-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути