четвер, 10 лютого 2011 09:00

Більше половини українців згодні отримувати зарплату "в конвертах"

Більше половини українців згодні отримувати зарплату "в конвертах"

На роботу з "чорною зарплатою" згодні більше половини економічно активних українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром рекрутингового порталу Superjob.ua.

63% співгромадян абсолютно не бентежить, коли гроші видаються "в конверті" і не обкладаються податком.

Працювати за неофіційну зарплату частіше згодні чоловіки, ніж жінки (68% і 57% відповідно).

Як повідомляє портал, під час аналогічного дослідження трирічної давності готових працювати за чорну зарплату було практично стільки ж - 62%.

У свою чергу 15% українців категорично проти зарплати "в конверті". Більшість з них зізнаються, що думають про майбутнє.

Опитування проводилося з 31 січня по 10 лютого 2011 року. Досліджувана сукупність: економічно активне населення України старше 18 років. Розмір вибірки: 1600 респондентів.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що віце-прем'єр-міністр, міністр соціального розвитку Сергій Тігіпко висловив упевненість у тому, що відповідальність за приховування розмірів реальної заробітної плати матиме більший ефект, ніж переконання.

"Зараз дуже багато підприємців платять мінімальну зарплату, дозволену законом, і це зразу - недоотримання пенсійного фонду. Переконувати потрібно, але потрібна і більш жорстка відповідальність керівників цих підприємств. Ці 2 млн. 700 тисяч людей, які отримують менше 800 грн. - це біда. Тому я не відкидаю конкретної відповідальності керівника, якщо вони будуть платити у "конвертах". Ненормально, коли у державному секторі середня зарплата становить 2400 грн, а у приватному -1800 грн.", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Більше половини українців згодні отримувати зарплату "в конвертах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути