четвер, 30 червня 2011 13:36

Білоруси хочуть прокачувати до України в сім разів більше газу

Білоруси хочуть прокачувати до України в сім разів більше газу

Білорусь розглядає можливість збільшення поставок зрідженого газу на український ринок практично в сім разів - до 60 тис. т щорічно.

Про це повідомив заступник генерального директора із забезпечення вуглеводневою сировиною та реалізації продукції республіканського унітарного підприємства "Виробниче об'єднання "Беларуснефть" Сергій Коморніков.

"Найближчим часом ми оголосимо тендер на довгострокові поставки газу. Готові укладати річні договори і гарантувати щомісяця обсяги протягом року до 5 тис. тонн газу незалежно від того, буде завод працювати в плановому режимі, або ж стояти на ремонті", - сказав він, зазначивши, що нині обсяги поставок "Белоруснефть" скрапленого газу в Україну незначні - в 2010 році вони становили лише 9 тис. т.

За словами Каморнікова, ціни на річний контракт компанія готова формувати за формулою з прив'язкою до внутрішнього ринку, спотові - за принципом тендерів.

"На відміну від нафтопродуктів, зріджений газ не продається через електронну біржу: проводяться щомісячні конкурси.У першу чергу нам цікавий вихід на кінцевого споживача. Ми хочемо встановити для них формулу ціни з прив'язкою до внутрішнього ринку. Тобто, нам цікава планова і довгострокова робота", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси хочуть прокачувати до України в сім разів більше газу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути