четвер, 02 квітня 2020 17:22

Безробітні отримають зарплату від держави. Але не всі

Держава допоможе виплатити зарплату офіційно оформленим працівникам, які вимушено не працюють під час карантину.

Про це йдеться у прийнятому законопроєкті №3275. Так допомогу в разі часткового безробіття через запроваджений карантин отримають роботодавці у сферах малого та середнього бізнесу.

Автор: facebook.com/mineconomdev
  Допомогу від держави можуть отримувати виключно застраховані особи, з якими роботодавець офіційно оформив трудові відносини.
Допомогу від держави можуть отримувати виключно застраховані особи, з якими роботодавець офіційно оформив трудові відносини.

Щоб отримати кошти, потрібно звернутися до територіального органу Служби зайнятості. Необхідно подати заяву, копію наказу із зазначенням дати початку зупинки виробництва та переліком карантинних заходів, відомості про працівників, які претендують на допомогу в разі часткового безробіття. Також потрібно надати довідку про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати та сплату єдиного соціального внеску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доводиться звільняти працівників та закривати бізнес: що підприємці думають про карантин

Важливо, що допомогу від держави можуть отримувати виключно застраховані особи, з якими роботодавець офіційно оформив трудові відносини.

21% українців, які мають роботу, пішли в неоплачувані відпустки чи звільнились, або їм затримали зарплату. Такі дані наводять у результатах опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 27-30 березня.

Зараз ви читаєте новину «Безробітні отримають зарплату від держави. Але не всі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути