четвер, 04 червня 2020 15:18

Без банкетів та святкування: як працюватимуть заклади харчування

Без банкетів та святкування: як працюватимуть заклади харчування
Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів. Фото: pixabay.com

В Україні в рамках послаблення умов карантину з 5 червня дозволять ресторанам і кафе приймати відвідувачів у приміщеннях. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів України на засіданні 3 червня.

Працювати зали закладів громадського харчування зможуть тільки за умови дотримання протиепідемічних заходів. Вимоги прописано в постанові Міністерства охорони здоров'я.

Зокрема:

• відстань між столиками має бути не менше 1,5 м;

• за одним столиком зможуть розташуватися на більше чотирьох осіб (без урахування дітей до 14 років);

• меню або розміщується на вході, або має бути зроблено з такого матеріалу, який дасть змогу його продезінфікувати. Ще один варіант – одноразові меню;

• використовувати багаторазовий посуд можна, тільки якщо є можливість мити його за високої температури в посудомийній машині;

• столові прилади повинні бути в індивідуальних упаковках;

• працівники повинні проходити перевірку температури тіла перед початком роботи. Якщо температура вища за 37,2 або є симптоми ГРВІ, працювати такому співробітнику не можна;

• на вході має бути організовано місце для обробки рук антисептиком;

• біля місць скупчення людей на підлозі повинна бути розмітка – для дотримання в черзі дистанції не менше 1,5 м.

Також встановлено правила для відвідувачів:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський обіцяє здешевлення кредитів

• потрібно обробити руки антисептиком перед входом на територію закладу;

• обов'язково дотримуватися соціальної дистанції в 1,5 м;

• заходити і пересуватися територією кафе чи ресторану можна тільки в масці, а от сидіти за столом можна без неї;

• не можна самостійно заходити до закладу – без супроводу працівника ресторану;

• забороняється стояти в черзі всередині ресторану (в т.ч. у санвузол).

При цьому не працюватимуть дитячі кімнати й зони самообслуговування. Готувати страви на відкритих кухнях також забороняється. Крім того, в закладах не можна проводити свята, банкети, майстер-класи та будь-які публічні заходи за участю понад 10 осіб.

Адміністрація закладу повинна забезпечити:

• наявність рідкого мила, антисептиків і паперових рушників у санвузлах. Використання багаторазових рушників заборонено;

• вологе прибирання виробничих приміщень і поверхонь на літніх майданчиках, місць контактів рук клієнтів і працівників не рідше ніж що дві години, а також перед початком і наприкінці зміни;

• централізоване збирання використаних засобів індивідуального захисту і паперових серветок в окремі урни.

Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко повідомив, що в Києві можуть переглянути послаблення карантину з 5 червня. Зокрема це стосується відкриття внутрішніх приміщень у кафе і ресторанах.

Зараз ви читаєте новину «Без банкетів та святкування: як працюватимуть заклади харчування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути