середа, 25 січня 2017 10:38

Базилік по 400 грн і салат по 200 - як заробляють на продажу зелені

Переселенка з Алчевська Наталія Марійчук заробляє на продажі зелені. Взимку кілограм базиліку продають від 220 до 400 гривень, кілограм рукколи по 400 гривень, салат від 200 гривень. За рік збирають 10 врожаїв. Про це власниця ферми розповіла у коментарі Gazeta.ua

 

"Все почалося з власного городу. Там вирощувала зелень і продавала на ринку. Помітила, що на зелень є попит, але період торгівлі сезонний. Мені прийшла ідея зробити теплицю, де б постійно вирощувалась зелень, але не звичайна, як-от кріп чи петрушка, а базилік, рукола, кінза, салати", - пояснює Наталя.

Жінка склала бізнес- план на міні-теплицю на власному городі і подала його у фонд "Відродження", який виділяє гранти для переселенців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець запустив подарунковий бізнес на звичайному продукті

"Мій проект зацікавив бізнесменів із Львівщини і вони запропонували створити великий проект, організувати сучасне підприємство", - каже Наталя.

Понад півсотні підприємців разом вклали майже два мільйони гривень у обладнання. Приміщення для ферми орендують. Проект запустили восени минулого року.

"Зелень росте на стелажах у чотири ряди, - каже експерт з бізнесу Володимир Худо. - Це свіжа і якісна зелень, яку купують ресторани і сучасні магазини. Зараз наша зелень постачається лише у Львові. Таку технологію використовують у Європі, але в нас її практично немає. Ще одне подібне підприємство є в Кременчузі."

З теплиці отримують 30тон продукції в рік. Садять європейське насіння, використовують якісні добрива. Але, бізнесмени нарікають на низьку купівельну спроможність людей. Торік зелень продавали вдічі дорожче, ніж цього року. Серйозну конкуренцію складає контрабанда зелені з Італії та Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Базилік по 400 грн і салат по 200 - як заробляють на продажу зелені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути