середа, 18 грудня 2013 09:25

Банкіри вірять, що Росія вбереже гривню від стрімкого падіння

Банкіри вірять, що Росія вбереже гривню від стрімкого падіння
Домовленість про викуп Росією державних цінних паперів України на $15 млрд може надати підтримку курсу гривні. Фото: telegraf.com.ua

Викуп Російською Федерацією цінних паперів українського уряду на $15 млрд може зменшити девальваційні очікування і зменшити тиск на курс гривні.

Такої думки дотримуються банкіри.

"Курс гривні найближчим часом збережеться на нинішньому рівні", - сказав голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.

За словами першого заступника голови правління "Промінвестбанку" В'ячеслава Юткіна, в результаті такої підтримки з боку Росії курс гривні може стабілізуватися на рівні 8,25-8,27 грн/$1 до кінця року.

"Це рішення здатне кардинально і позитивно змінити ситуацію на фінансовому ринку України, який останні півроку перебував під тиском зниження золотовалютних резервів НБУ і негативних фінансових рейтингів від провідних світових агентств... Висока ймовірність стабілізації курсу гривні на рівні 8,25-8,27 грн/$1 до кінця року", - сказав банкір.

При цьому він зазначив, що значною мірою успішність цих заходів буде залежати від параметрів розміщення випуску цінних паперів уряду України, оперативності їх випуску та ритмічності надходжень коштів за результатами передплати на перші транші.

Ще одним вирішальним фактором, який стабілізує ринок та економіку країни в цілому, банкір назвав зниження ціни на газ для України до рівня $268,5 за 1 тис. куб. м, тоді як зараз вона становить $400.

Раніше президент РФ Володимир Путін повідомив, що Росія розмістить у цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з Фонду національного добробуту обсягом $15 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Банкіри вірять, що Росія вбереже гривню від стрімкого падіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути