середа, 06 лютого 2013 11:18

Банки в Україні закінчили 2012 рік з 5 мільярдами прибутку - НБУ

Банки в Україні закінчили 2012 рік з 5 мільярдами прибутку - НБУ
Фото: obozrevatel.com

Банківська система України закінчила 2012 рік з прибутком майже 5 млрд грн.

Про це у відеозверненні заявив глава Національного банку України (НБУ) Ігор Соркін.

"У 2012 році банківська система вийшла на прибутковий рівень діяльності, отримавши прибуток у розмірі майже 5 мілііардов гривень, тоді як в 2011 році збитки банківської системи становили 7,7 мільярда гривень", - сказав Соркін, представляючи підсумки роботи банківської системи представниками Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду (МВФ) 4 лютого 2013.

"Для вітчизняної банківської системи 2012 був складним, але в цілому позитивним", - зазначив глава НБУ.

За його даними, загальні активи банків України за 2012 виросли на 5%, статутний капітал - на 2%, кредитування економіки (юридичних осіб) - на 5%. Загальні зобов'язання банків збільшилися майже на 7%, у тому числі кошти фізичних осіб - на 19%, суб'єктів господарювання - на 9%.

Крім того, за його оцінкою, покращилася ситуація з проблемними кредитами (сумнівними і безнадійними), які за 11 місяців 2012 року скоротити майже на 15 млрд грн.

Серед найважливіших кроків, спрямованих на стабілізацію банківської системи, Соркін, зокрема, відзначив поліпшення законодавчих умов роботи банків з проблемними активами, впровадження нових підходів до формування резервів за активними операціями, вдосконалення підходів до розрахунку регулятивного капіталу та нормативів ліквідності, спрощення порядку реорганізації банків за рішенням їх власників, а також про забезпечення умов для повернення банками наданих їм у період кризи стабілізаційних кредитів.

"НБУ забезпечив всі умови для збереження позитивних тенденцій у банківському секторі і надалі докладатиме максимальних зусиль для успішного функціонування банківської системи України", - вважає Соркін.

Зараз ви читаєте новину «Банки в Україні закінчили 2012 рік з 5 мільярдами прибутку - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути