середа, 03 грудня 2014 11:09

"Банк Путіна" заявив про паніку через падіння цін на нафту

"Банк Путіна" заявив про паніку через падіння цін на нафту
Фото: regionews.ua

Російська банківська система відчуває "деяку паніку" після падіння цін на нафту, заявив голова наглядової ради ВТБ Сергій Дубінін на форумі Адама Сміта в Лондоні. За його словами, вільне плавання рубля і високі процентні ставки - це "погана комбінація" для російської економіки, пишуть "Ведомости".

"Економісти протягом довгого часу переконували всіх, що з падінням цін на нафту ми вступимо в складну соціальну і економічну кризу. Тому, коли вона почалася, деяка паніка, в тому числі в банківському секторі, стала очевидною", - сказав він.

На його думку, російські банки впораються з цією ситуацією. "Стабілізація відбудеться, але, до нещастя для російської банківської системи, швидше за все, на несприятливому для неї рівні", - додав він.

Прибуток російських держбанків знижується через західні санкції і ослаблення рубля.Сбербанк, найбільша російська фінансова установа, наприкінці листопада погіршив прогнози на майбутнє, а ВТБ повідомив про невеликий прибуток за третій квартал цього року і збільшення витрат на резерви.

ВТБ також веде переговори з урядом про надання коштів з Фонд національного добробуту Росії у розмірі 250 млрд руб. Дубінін сказав журналістам в Лондоні, що сподівається отримати їх до кінця року.
Нагадаємо, що через санкції Заходу прибуток найбільшого російського банку ВТБ впав на 88%.

ВТБ - російський комерційний банк, 60,9% якого належить державі. Другий за розміром активів і перший за розміром статутного капіталу банк країни. У Москві ВТБ давно негласно називають "банком Путіна", з огляду на особливо трепетне ставлення президента РФ до цієї фінустанови.

Зараз ви читаєте новину «"Банк Путіна" заявив про паніку через падіння цін на нафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути