субота, 11 березня 2017 03:21

Бальцерович пояснив, коли Захід сприйматиме Україну серйозно

Бальцерович пояснив, коли Захід сприйматиме Україну серйозно
Фото: biznes.interia.pl

Україна повинна стати країною економічного успіху, щоб мати сильну позицію на Заході. Подання себе лише як жертви російської агресії не допоможе. Про це сказав в інтерв'ю Укрінформу співголова групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович.

"Якщо Україна хоче мати сильнішу позицію на Заході, то вона повинна бути країною успіху. Представлення себе лише з позиції жертви не допоможе - цього просто замало. Україна мусить показати себе як країну економічного та інституційного успіху", - заявив Бальцерович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Завдяки урядам Яценюка Україні вдалося запобігти економічному краху"

Київ повинен продемонструвати ефективну боротьбу з корупцією, політичну стабільність та реформаторську роботу правлячої коаліції.

"Економічні реформи є важливими для безпеки України і як аргумент у закордонній політиці. Водночас про них треба багато говорити. Потрібно переконувати: попри те, що ми є жертвами політики Путіна, ми реформуємося і досягаємо мети", - вважає політик.

Най його думку, Росія найбільше боїться того, щоб демократична Україна не стала країною успіху. Бо це буде для них поганим прикладом.

"Тому, це є додатковим стимулом, щоб Україна й надалі залишалася демократичною країною з історією успіху", - наголосив польський реформатор.

Лешек Бальцерович — польський економіст і політик. Організатор та ідейний натхненник польських економічних реформ так званої "шокової терапії" — перетворення країни з плановою економікою на країну з ринковою економікою.

Після Революці Гідності неодноразово приїздив до України з виступами — інтерв'ю, лекціями, в яких пояснював своє бачення основ реформування української економіки. З 22 квітня 2016 року представник президента Порошенка у Кабінеті міністрів та співголова групи підтримки реформ у Кабміні.

Зараз ви читаєте новину «Бальцерович пояснив, коли Захід сприйматиме Україну серйозно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути