Ексклюзиви
вівторок, 25 грудня 2012 12:55

Азербайджан відхрестився від Митного союзу: "Вигоди там немає"

Азербайджан відхрестився від Митного союзу: "Вигоди там немає"
Фото: knews.kg

Президент Азербайджану Ільхам Алієв не бачить економічної вигоди від вступу республіки в Митний союз і Єдиний економічний простір (ЄЕП).

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Росія 24".

"Ми налаштовані на активну взаємодію якомога з більшою кількістю країн. Економічна інтеграція залежить від доцільності. В інтеграції в Митний союз і ЄЕП ми поки не бачимо для себе вигоди. З іншого боку, економічне становище Азербайджану досить стійке, у нас достатні валютні резерви, диверсифікація економіки, економічна самодостатність, багаті поклади природних ресурсів. Якщо ми побачимо реальні вигоду, то ми можемо увійти в будь-яке об'єднання, для нас немає табу в цьому питанні", - зазначив Алієв.

За його словами, прикладом економічної доцільності є той факт, що Азербайджан досі не став членом Всесвітньої торгової організації (ВТО), "хоча нас туди активно кличуть".

"Але, зваживши всі за і проти, на даному етапі вступ до СОТ зашкодить нашому сільському господарству, фермерству, приватному підприємництву та внутрішньому виробництву", - зазначив він.

Нагадаємо, в Європейській комісії заявили, що зближення України з Митним союзом і Угода про асоціацію України-ЄС є несумісними.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан відхрестився від Митного союзу: "Вигоди там немає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути