понеділок, 25 березня 2013 09:05

Азаров заявив, що російські "труби" в обхід України не окупляться ніколи

Азаров заявив, що російські "труби" в обхід України не окупляться ніколи
Микола Азаров упевнений, що нові газопроводи Росії не окупляться і ніколи не будуть ефективними. Фото: zbroya.info

Російські газопроводи в обхід України ніколи не окупляться.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в ефірі російського телеканалу "Мир".

"Будівництво обхідних газопроводів обходиться надзвичайно дорого. Ці кошти ніколи не окупляться. З урахуванням появи на європейському ринку сланцевого газу, великої кількості скрапленого газу, який Катар постачає в Європу практично в необмежених кількостях, будівництво цих газопроводів уявляэться абсолютно нерентабельним. Ці зайві витрати, яких зазнає Росія, ніколи не окупляться і ніколи не будуть ефективними", - сказав Азаров.

Він нагадав, що Росія приймала рішення про обхідних маршрутах в 2007 і 2009 роках, коли між країнами існували конфліктні відносини, а керівництво України проводило "антиросійську політику".

"Але політична ситуація змінилася, і ми запропонували створити спільне управління та користування нашою газотранспортною системою. Ми запропонували прийняти всі необхідні для цього законодавчі акти, зробити так, щоб разом експлуатувати нашу ГТС, яку побудували ще в радянський час в розрахунку на прокачку 150 мільярдів кубометрів газу. Це набагато більше, ніж ті два потоки, які будуються в обхід України", - зазначив Азаров.

Прем'єр додав, що газотранспортна система України володіє найбільшими підземними газосховищами, що дозволяють в літні періоди створювати запаси газу для пікових ситуацій у зимовий період.

"Як це було взимку 2011-2012 років, коли ми зі своєї підземної системи дуже швидко подали в європейську зону додаткову кількість газу. Тоді Росія сама страждала від сильних морозів і не могла поставляти додаткові обсяги газу. Такої системи газосховищ немає в споруджуваній системі обхідних газопроводів", - підсумував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заявив, що російські "труби" в обхід України не окупляться ніколи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути