четвер, 25 серпня 2011 20:14

Азаров побудує термінал для видобутку газу

Азаров побудує термінал для видобутку газу

Україна має намір скоротити обсяги постачання блакитного палива з Росії, впроваджуючи проект з будівництва терміналу для видобутку скрапленого природнього газу на Чорноморському узбережжі.

Нині ціна на скраплений газ удвічі менша за трубопровідний газ.

В умовах газового протистояння з Росією країна знову активно обговорює проекти диверсифікації постачання блакитного палива, і серед пріоритетів – "національний проект" з будівництва термінала на Чорноморському узбережжі.

Микола Азаров пообіцяв старт проекту "LNG-термінала з регазифікації 10 млрд м? скрапленого газу", який оцінюється в $2,5 млрд, ще до кінця поточного року.

Днями ж заступник голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Віталій Дем'янюк заявив, що за три-чотири тижні завершиться перший етап відбору розробника ТЕО LNG-термінала. Для участі в конкурсі подали заявки дев'ять компаній.

Існує п'ять потенційних місць розташування цього терміналу: наземний LNG-термінал – майданчик біля Одеського припортового заводу в районі порту "Південний" (Одеська обл.); наземний LNG-термінал – майданчик біля нафтового термінала ВАТ "Укртранснафта" в районі порту "Південний"; наземний LNG-термінал у районі м. Очакова (Миколаївська обл.); наземний LNG-термінал у береговій зоні Березанського лиману (Миколаївська обл.); офшорний LNG-термінал у районі м. Одеси (у відкритому морі).

Зараз ви читаєте новину «Азаров побудує термінал для видобутку газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути