Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2013 10:57

Азаров передав Колобову управління Українським банком реконструкції та розвитку

Азаров передав Колобову управління Українським банком реконструкції та розвитку
Управління Українським банком реконструкції та розвитку перейшло до Мінфіну. Фото: newsradio.com.ua

Кабінет міністрів передав Міністерству фінансів повноваження з управління корпоративними правами держави щодо публічного акціонерного товариства "Український банк реконструкції та розвитку".

Відповідну постанову ухвалено на засіданні уряду 3 червня 2013 року.

Метою діяльності згаданого банку, 99,9945% якого належить Державній інвестиційній компанії, є розвиток як корпоративного бізнесу, так і малого та середнього, через сприяння в реалізації інвестиційних та інноваційних проектів шляхом середнього та довгострокового кредитування. Водночас, відповідно до положення про Міністерство фінансів, формування та забезпечення реалізації фінансової політики покладено на Мінфін. Крім того, Мінфін в установленому законодавством порядку забезпечує управління корпоративними правами держави у статутних капіталах банків, що були капіталізовані державою.

"Таким, чином, прийняття постанови дозволяє покращити проведення Мінфіном ефективної державної фінансової політики задля забезпечення активізації економічного розвитку через сприяння в реалізації вітчизняних інвестиційних та інноваційних проектів, упровадження дієвого нагляду, моніторингу та контролю за діяльністю "Українського банку реконструкції та розвитку", - сказано у повідомленні прес-служба Кабміну.

Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами доручено забезпечити передачу пакета акцій ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку" Мінфіну в місячний термін.

Зараз ви читаєте новину «Азаров передав Колобову управління Українським банком реконструкції та розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути