середа, 26 червня 2013 12:37

Азаров доручив Бойку розвивати українські газосховища і модернізувати ГТС

Азаров доручив Бойку розвивати українські газосховища і модернізувати ГТС
Юрію Бойку доручено розробити концепцію розвитку мережі українських ПСГ і модернізація ГТС. Фото: unn.com.ua

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єру Юрію Бойку до листопада 2013 року розробити концепцію розвитку мережі українських підземних сховищ газу (ПСГ) і модернізації газотранспортної системи для створення в країні хаба.

"Розвиток мережі українських ПСГ, модернізація ГТС - здатні зіграти ключову роль у стратегічній стабільності європейського енергетичного ринку. Це великий багаторічний проект, складний, як у технічному, так і в політичному плані", - сказав Азаров, відкриваючи сьогодні засідання уряду.

За його словами, практичну розробку концепуіі треба починати з урахуванням, в першу чергу, національної енергетичної стратегії.

"Доручаю віце-прем'єру Бойку розробити концепцію цього континентального проекту та презентувати її до саміту у Вільнюсі (запланованого на листопад 2013 року)", - додав прем'єр.

Азаров переконаний, що в України є всі можливості відігравати важливу роль на Євразійському континенті, оскільки у неї унікальне геополітичне розташування і великі запаси вуглеводнів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров доручив Бойку розвивати українські газосховища і модернізувати ГТС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути