пʼятниця, 28 вересня 2018 11:03

Австрійська Strabag може зайти в Україну до кінця року - Омелян

Австрійська Strabag може зайти в Україну до кінця року - Омелян
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян каже, що найбільший в Європі будівельний концерн Strabag зацікавлений в будівництві доріг в Україні. Фото: Корреспондент.net

Найбільший в Європі будівельний концерн Strabag зацікавлений в будівництві доріг в Україні. Про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю Олексію Арестовичу.

"Strabag більше за інших готова зайти на ринок України. Це відома австрійсько-німецька компанія з величезним досвідом роботи, на ринку 150 років. Можливо, це станеться до кінця цього року", - сказав міністр.

За його словами, головною перешкодою для участі Strabag в великих тендерах Укравтодору є собівартість робіт - австрійці не зможуть запропонувати меншу вартість, ніж українські компанії. "Українські дають 5 або навіть 10 років гарантії, використовують сучасну техніку і матеріали, але все-таки є різниця між українськими автобанами і німецькими. Подивимося, наскільки вдало ми закінчимо переговори. Поки вони (Strabag - ред.) бачать обсяг ринку, розуміють готовність уряду відкритися іноземним компаніям", - додав Омелян.

За його словами, на українському тендерному ринку на сьогодні 5 великих гравців, один з них турецька компанія. Ще близько 30-40 дрібних компаній працюють на обласному та районному рівнях.

Зараз ви читаєте новину «Австрійська Strabag може зайти в Україну до кінця року - Омелян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути