четвер, 16 квітня 2020 16:16

Авіаквитки зростуть удвічі: причини

Авіаквитки зростуть удвічі: причини
Вартість авіаквитків може збільшитись удвічі після зняття карантину. Фото: Новое время

Вартість авіаквитків може збільшитись удвічі після зняття карантину і суворих обмежень щодо пересування туристів між країнами. Авіаперевізникам, швидше за все, не дозволять повністю заповнювати літаки, оскільки пасажирам ще якийсь час доведеться дотримуватися принципів соціального дистанціювання. Про це пише британська газета The Telegraph.

Експерти стверджують: щоб зберегти необхідну дистанцію під час польоту, частина крісел в авіалайнерах повинні залишатися порожніми. Перевізники в такому разі зможуть продати тільки половину квитків на рейс. Це може збільшити витрати компаній до 100% (порівняно з періодом до спалаху коронавірусу). Вищезгаданий захід в кінцевому підсумку вдарить по гаманцю пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жити на карантині стало дорожче: скільки коштує день харчування

Зараз мандрівникам доступні дешеві тарифи на майбутні рейси, але поки що ціни розраховують за "старим принципом" – з урахуванням всіх наявних у літаку місць, які можна заповнити. Після зняття всіх обмежень, швидше за все, авіакомпанії зіткнуться з шаленим попитом, а пасажири – зі зростанням цін.

На максимальні ціни варто чекати в останні місяці року, оскільки авіакомпанії в цей період будуть всіма силами прагнути зберегти прибуток по року. Разом із тим поки що європейська влада закликає відкласти бронювання літнього відпочинку, незважаючи на вигідні пропозиції щодо квитків.

Тривалий карантин матиме катастрофічні наслідки для України, зокрема її економіки. Про це заявив економіст Володимир Дубровський. За масштабами цю кризу можна порівняти із падінням у 1990-х. Економіка завалиться і потребуватиме тривалого відновлення. Найбільше постраждає малий та середній бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Авіаквитки зростуть удвічі: причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути