четвер, 18 серпня 2022 17:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Арештували майно однієї з найбільших мереж АЗС

Арештували майно однієї з найбільших мереж АЗС
Йдеться про компанію "Амік Україна". Фото: Pexels

В Україні арештували автомобільні заправні станції, склади, земельні ділянки та корпоративні права, які належать одній з найбільших мереж АЗС в Україні.

Усього арештували 308 об'єктів нерухомості, повідомляє Бюро економічної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три підприємства Черкащини фінансували зброю для Росії

Загалом сума арештованих корпоративних прав становить понад 50 млн грн.

"У ході слідства встановлено, що службові особи підприємств, упродовж 2015 – 2022 років, штучно завищували витрати підприємств внаслідок отримання кредитів від споріднених структур. До витрат також зараховували відсотки за кредитами. Обидва підприємства декларували збиткову діяльність. За збиткової діяльності в Україні, премії, включені до вартості імпортованих паливно-мастильних матеріалів, перераховували на користь іноземної компанії", – йдеться у повідомленні.

Обидві компанії ухилилися від сплати податків на понад 270 млн гривень.

Протягом 2016-2021 років підприємства платили дивіденди на користь компаній нерезидентів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є РФ та товариство з Росії.

Таким чином легалізували кошти на суму понад 1 млрд грн.

Йдеться про підприємство з іноземними активами "Амік Україна", передає "Економічна правда". До 2015 року компанія належала російському Лукойлу.

В Україні працювала фармацевтична фірма з російським капіталом. Вартість активів – близько 1 млрд грн. На частку статутного капіталу, якою володіли росіяни, наклали арешт.

Служба безпеки України арештувала корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій в країни. Її кінцевим власником є російський мільярдер. Ідеться про олігарха Олексія Мордашова, який також є наближеним до керівництва РФ. 2016 року він отримав відзнаку "За благодеяние" від президента Росії Володимира Путіна.

Один з найбільших у Києві ТРЦ Ocean Plaza також передали в управління нацагенства АРМА. Серед його кінцевих бенефіціарних власників – громадяни Росії з близького оточення глави країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Арештували майно однієї з найбільших мереж АЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути