середа, 17 грудня 2014 01:27

Яресько: "Київ сподівається отримати наступний транш від МВФ вже у січні"

Яресько: "Київ сподівається отримати наступний транш від МВФ вже у січні"
www.rbc.ua

Міністр фінансів України Наталія Яресько заявила в інтерв'ю The Wall Street Journal, що Київ сподівається отримати наступний транш від Міжнародного валютного фонду наступного місяця.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну, передає "Економічна правда".

"Уряд повинен прийняти жорсткий бюджет 2015 і провести реальні реформи в найближчі тижні, щоб виграти розширений новий пакет міжнародної фінансової допомоги. Але Київ все ще сподівається отримати черговий транш кредитів МВФ на початку наступного місяця", - заявила міністр.

Яресько відмовилася повідомити деталі про те, яку саме додаткову допомогу Україна прагне отримати від Європейського Союзу, США та інших партнерів, але сказала, що потреби країни у фінансуванні знаходяться "в тому ж діапазоні": згідно з попередніми підрахунками чиновників МФВ, у приватних розмовах зазначалося про 15 млрд доларів до початку 2016 року.

Вона сказала, що уряд сподівається на допомогу з боку МВФ, Світового банку, країн Великої Сімки та від інших провідних економік.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Україна не зможе втримати економіку наступного року без міжнародної фінансової допомоги, але якщо отримає її – повернеться до економічного зростання.

Зараз ви читаєте новину «Яресько: "Київ сподівається отримати наступний транш від МВФ вже у січні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути