понеділок, 26 липня 2021 14:24

Оренда квартир щороку дорожчає на 20%: експерт пояснив чому

Від початку року оренда квартир у Києві подорожчала на 10%. Раптових стрибків цін не було. Ціни зростають поступово, розповів Gazeta.ua експерт ринку нерухомості Сергій Костецький.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Оренда квартир в Україні щороку дорожчає на 20%
Оренда квартир в Україні щороку дорожчає на 20%

"Вартість житла для оренди росте повільно й поступово. У міру того, як зменшується кількість дешевих квартир на ринку. Тоді з'являється більше пропозицій дорожчого житла. Його частіше починають орендувати, автоматично й ціна оренди починає рости", - пояснив Костецький.

За словами експерта, оренда квартир в Україні щороку дорожчає на 20%.

"Це специфіка українського ринку. Курс долара постійно росте, дорожчають комунальні платежі, знецінюється гривня. Ринок оренди гривневий, як наслідок — постійно підвищується ціна. Така тенденція була завжди, а не тільки цього року. Найпопулярніше житло в Києві в середньому коштує від семи до 12 тисяч гривень. Дешевші квартири практично одразу забирають. Такі варіанти трапляються вкрай рідко. Дорожчі також орендують", - говорить він.

Квартири за 7-12 тис. грн — наймасовіший сегмент економкласу для оренди.

"У центрі Києва за такі гроші квартиру не орендуєш. Але якщо це Троєщина чи Борщагівка, то там і двокімнатну чи трикімнатну квартиру можна знайти. Щодо районів, ближчих до центру. то там за 12 тисяч гривень можна орендувати лише "вбиту" однокімнатку", - пояснив Костецький.

У Києві зараз понад 60 тис. пропозицій житла для оренди.

"Це багато. На одного потенційного клієнта припадає приблизно 30 квартир. Вибір є", - говорить Сергій Костецький.

Вартість оренди зростатиме й надалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Винаймають і трощать заради хайпу. Як захистити квартиру від погрому

"Квартири щороку дорожчають, які б там кризи чи революції не траплялися. Коли, наприклад, Росія закрила кордони для наших заробітчан, люди масово почали їхати у великі міста на роботу. Кількість угод оренди почала зростати, ціна також. Особливо на дешеве житло. Сезонність не є суттєвим чинником. Ринок стабільно розвивається, кількість пропозицій зростає", - підсумував експерт.

У червні найдешевше орендували 1-кімнатну квартиру 40 кв. м на вул. Щербаківського в Шевченківському районі - 5600 грн. У новобудові на вул. Білецькій у Подільському районі за 10 тис. грн удалося орендувати 1-кімнатну квартиру в 43 кв. м, пише АН "Благовіст". На вул. Микільсько-Ботанічній у Голосіївському районі за 13,5 тис. грн орендували житло в 38 кв. м.

Зараз ви читаєте новину «Оренда квартир щороку дорожчає на 20%: експерт пояснив чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути