пʼятниця, 14 травня 2021 15:32

Японія дасть Україні $4,5 млн: на що підуть гроші

Японія дасть Україні $4,5 млн: на що підуть гроші
Гроші підуть на допомогу людям, які позбавлені свободи, пораненим та хворим. Фото: pixabay

$4,5 млн на підтримку населення та відновлення Донеччини і Луганщини надасть уряд Японії.

"Цього року буде реалізація проєктів на 4,5 мільйона доларів. Кошти будуть спрямовані на поліпшення якості та ефективності роботи в медичних закладах, що належать до відомства Міністерства оборони України, допомогу людям, які позбавлені свободи, допомогу пораненим і хворим, медичну допомогу, заходи фізичної реабілітації, впровадження ініціатив підтримки громад", - сказав сьогодні на пресконференції міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Японія спільно з ООН та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста вже реалізовують проєкти на Донеччині та Луганщині. Відновили 400 будинків, що постраждали від бойових дій. Також надали допомогу в сфері освіти молоді, розбудови громад, у галузі охорони здоров'я військовослужбовців в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримає кредит на модернізацію вищих навчальних закладів

Японія надає підтримку проєктам гуманітарної допомоги людям, які постраждали від конфлікту на Донбасі. З 2014 року загальна сума фінансової допомоги становить $55,9 млн.

Україна і Франція 13 травня уклали чотири угоди на суму понад €1,3 млрд. З офіційним візитом у Києві перебуває міністр економіки Французької Республіки Бруно Ле Мер.

Кошти підуть на реалізацію кількох проєктів в Україні. Зокрема, постачання 130 електротягів компанією "Альстом" на суму до €900 млн, €300 млн витратять на 370 автодрабин. Цей проєкт має стати основою для оновлення пожежної техніки для гасіння пожеж і рятування людей у висотних будівлях.

Зараз ви читаєте новину «Японія дасть Україні $4,5 млн: на що підуть гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути