Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2016 12:56

Японія дала 460 тис. доларів освітянам і медикам

Японія дала 460 тис. доларів освітянам і медикам
old.lamp.today

Уряд Японії надав Україні безвідплатну фінансову допомогу в рамках Програми гуманітарної безпеки "Кусаноне".

Виділені 460 тис. доларів підуть на реалізацію шістьох проектів у сфері освіти та медицини у Київській, Дніпропетровській, Черкаській, Херсонській та Запорізькій областях, передає Укрінформ.

"Проекти в рамках програми "Кусаноне" гарні, оскільки вони дуже швидко створюються і японська сторона може напряму надати допомогу людям", - наголосив посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Гроші підуть на конкретні проекти. У школі села Миколаївка замінять двері та вікна. У Броварах, що на Київщині, Центр реабілітації дітей-інвалідів оснастять ліфтом та міні-автобусом. У ряд медичних закладів закуплять спеціальне обладнання - апарати УЗД, гастрофіброскопи, кардіографи тощо.

Це перший етап програми "Куусаноне". В цілому вона спрямована на підтримку проектів неурядових орагінацій та неприбуткових установ. Конртакти ще на 420 тис. доларів підпишуть у березні.

З 2002 і дотепер в Україні в рамках програми "Кусаноне" реалізовано 91 проект на загальну суму близько 6,6 млн доларів. Загалом з березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ в Україні на загальну суму 1,85 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «Японія дала 460 тис. доларів освітянам і медикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути