субота, 30 квітня 2011 15:12

Янукович став на захист українців перед газовими організаціями

Янукович став на захист українців перед газовими організаціями

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" і повернув його до Верховної Ради України із своїми пропозиціями.

Як повіломляє прес-служба президента, підставою для такого рішення стало те, що запровадження деяких положень Закону могло призвести до звуження прав громадян України  на отримання належного енергопостачання. Зокрема, в Законі недостатньою чітко врегульовано питання відповідальності газорозподільних організацій за своєчасне встановлення громадянам України приладів обліку газу.  Президент України не може погодитися з тим, що ця відповідальність  перекладається на споживачів, які внаслідок несвоєчасного встановлення з вини організацій лічильників можуть бути позбавлені можливості користуватися природним газом.

Також, деякі передбачені Законом терміни встановлення лічильників природного газу не можуть бути дотримані, оскільки вони вже минули.

В Законі також не було враховано встановлене раніше прийнятими актами законодавства розмежування функцій між учасниками газового ринку відповідно до європейської практики.

У своїх пропозиціях глава держави визначив заходи, які необхідно вжити для врегулювання зазначених вище питань, та запропонував відповідні зміни до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу".

Як повідомлялось раніше, Янукович хоче нових підвищень тарифів на газ та електроенергію.

Зараз ви читаєте новину «Янукович став на захист українців перед газовими організаціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути