середа, 20 червня 2018 17:40

Яку нерухомість декларують українські чиновники за кордоном

Минулого року українські чиновники задекларували 915 об'єктів нерухомості у 43 країнах світу. Найбільше у Росії, Білорусі, Польщі та Молдові.

Загальна площа задекларованої нерухомості перевищує 2 млн кв. м, або 212 га. Це приблизно у 1,5 рази більше площі усієї землі під резиденцією "Межигір'я" Віктора Януковича, передає "Bihus.Info".

Автор: bihus.info
  Найчастіше чиновники вкладають кошти у купівлю квартир та апартаментів.
Найчастіше чиновники вкладають кошти у купівлю квартир та апартаментів.

Так, нардеп Вадим Новинський задекларував 5 квартир у Росії загальною площею 996,3 кв. м.

На офшорні компанії депутата Юлії Льовочкіної записані два будинки на Лазурному узбережжі Франції площею 1056 і 337 кв. м.

Дружина голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза Ольга має на території Росії майже 62,5 га землі. До 2017 року вона була громадянкою РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де зберігають гроші політики

Рідше за все чиновники вкладаються у закордонну нежитлову нерухомість та гаражі з паркомісцями. Вадим Новинський задекларував 79-метровий гараж у Росії. Депутат Ярослав Дубневич - 459-метрову торгово-офісну будівлю у Латвії.

До першої четвірки найпопулярніших держав за кількістю нерухомості ввійшли Росія (411 об'єктів), Білорусь (71 об'єкт), Польща (63 об'єкти) та Молдова (58 об'єктів). У США держслужбовці задекларували 54 об'єкти нерухомого майна.

До 1 квітня 2018 року усі чиновники мали подати свої електронні декларації. Одним із перших свою декларацію оприлюднив Петро Порошенко. Президент задекларував 16 303 874 грн доходів за 2017 рік. З цих грошей 336 тис. грн становить заробітна плата, 15 795 874 грн – відсотки по депозитах. Сума коштів на банківських рахунках Порошенка зменшилася за рік на $430 тис.

Зараз ви читаєте новину «Яку нерухомість декларують українські чиновники за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути