середа, 20 листопада 2013 18:29

Активісти закликали світ отримувати 100% енергії з відновлюваних джерел

Активісти закликали світ отримувати 100% енергії з відновлюваних джерел
Фото: qclub.org.ua

В ході саміту ООН з питань клімату, Світова коаліція за 100% відновлюваної енергетики (The Global 100% Renewable Energy Coalition) закликала національні уряди взяти зобов'язання щодо цілей і стратегій досягнення такого показника.

"Комунікація, доведення актуальності і доцільності 100% відновлюваної енергетики є ключовим для виходу з кліматичного "глухого кута", йдеться у спільній заяві коаліції.

Члени коаліції, серед яких Світова вітроенергетична асоціація (WWEA), Світова біоенергетична асоціація (WBA) та Інститут Фраунгофера із сонячних енергосистем (ISE), розкритикували "тривалу стагнацію кліматичних переговорів" і заходів з подолання кліматичної кризи.

"Зростання цього світового руху свідчить, що перехід до 100% відновлюваної енергетики є переважно політичним, а не технічним викликом. Необхідні технології та знання існують вже сьогодні", заявив Штефан Гзенгер, генеральний секретар WWEA.

Відновлювана енергетика в нашій країні останні три роки розвивається інтенсивніше, ніж традиційна. Тим не менш, частка вітряних, сонячних і електростанцій на біомасі у виробництві електроенергії все ще не перевищує 1%. У виробництві теплової енергії, а також на транспорті ситуація аналогічна.

Однак ситуація незабаром має покращитися і у нас - Україна при приєднанні до Європейського енергетичного співтовариства взяла на себе зобов'язання збільшити частку поновлюваних джерел у кінцевому споживанні енергії до 11% до 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Активісти закликали світ отримувати 100% енергії з відновлюваних джерел». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути