середа, 01 листопада 2017 20:23

Якої фатальної помилки припустився Кремль

Якої фатальної помилки припустився Кремль
Співзасновник Українського інстититуту майбутнього Анатолій Амелін: "Якби не відбулася анексії Криму й війни на Донбасі, російська економіка продовжувала б рости" / Фото: Gazeta.ua

Чому Росія перестала бути суб'єктом на міжнародній арені, розповів співзасновник Українського інстититуту майбутнього Анатолій Амелін у інтерв'ю журналу "Країна".

"Москва допустила велику помилку, розпочавши війну з Україною. Вона спричинила колосальний відтік капіталу. Перетворила Росію з гравця, з яким сиділи за одним столом і рахувалися, на країну-ізгоя. Її вплив на ключовий свій продукт дуже низький. Ціноутворення на нафту відбувається на фінансових ринках, де головний гравець - Америка. Росія втратила багато й втрачатиме далі", - пояснює експерт.

На його думку, якби не відбулася анексії Криму й війни на Донбасі, російська економіка продовжувала б рости. Не було б відтоку капіталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейці емігруватимуть в Україну — експерт

"Якби вони інвестували 300 мільярдів доларів, які втратили, в економіку України - зміцнились би зв'язки. Це зробило б РФ суб'єктом. Кремль припустився фатальної помилки, яку виправити не вдасться вже ніколи", - підсумував Амелін.

Повну версію інтерв'ю з Анатолієм Амеліним читайте у новому номері журналі "Країна".

Зараз ви читаєте новину «Якої фатальної помилки припустився Кремль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути