понеділок, 04 грудня 2017 21:10

Яким буде курс долара у грудні

Яким буде курс долара у грудні
Долар виріс через сезонне зниження експортної виручки за окремими групами товарів. Фото: Еспресо.TV

У Нацбанку запевняють, що до кінця грудня суттєвого стрибка курсу долара в Україні не очікують.

"Хочу заспокоїти, що ситуацію відстежує Рада НБУ, яка визначає Основні засади грошово-кредитної політики. Крім того, курс на якому розраховувався бюджет 2017 року, – 27,2 гривні за долар — не цільовий , а суто технічний показник для Нацбанку. Зараз курс гривні повертається до коливання на рівні, близькому тому, який був у кінці минулого та на початку поточного років", - написав у Facebook голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин.

Чиновник зауважує, що долар виріс через сезонне зниження експортної виручки за окремими групами товарів. Також, закупівля енергоносіїв, що проводиться в іноземній валюті стала причиною його подорожчення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк спробував утримати курс гривні

У Нацбанку очікують на помірну волатильність обмінного курсу до кінця 2017 року.

"Спостерігається динаміка надходжень валюти від експорту нового врожаю. Також встановлені порівняно високі світові ціни на українську сталь, залізну руду та пшеницю. Крім того, у жовтні зафіксовано зменшення дефіциту поточного рахунку платіжного балансу", - зазначив Данилишин.

Нацбанк продовжує працювати з Мінфіном щодо згладжування та запобігання пікових виплат у кінці року. Адже на рахунку Держказначейства накопичилося близько 50 млрд грн виплат з бюджетних коштів.

Національний банк України на 4 грудня встановив курс долара на рівні 27,05 грн. Це на 10 коп. менше, ніж було перед вихідними. В обмінниках долар купують по 27,06 грн, продають за 27,16 грн.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара у грудні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути