пʼятниця, 04 вересня 2020 03:26

Яким буде курс долара. Прогноз міністра економіки

Яким буде курс долара. Прогноз міністра економіки
Протягом осені 2020 аналітики прогнозують поступову девальвацію гривні до долара. Фото: pmg.ua

Цього та наступного року долар в Україні коштуватиме близько 28 гривень.

"Ми ж навіть скорегували макропрогноз, тому що ми бачимо ситуацію - 27,8 гривні, здається, на цей рік і на наступний рік також, по пам'яті, цифри такі самі", - сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко в прямому ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Протягом осені 2020 року аналітики прогнозують поступову девальвацію гривні до долара. Курс очікується в межах від 27 до 30 гривень/долар. Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує на 2020 рік курс на рівні 30 гривень за долар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар не зупиняється: скільки коштує 3 вересня

Міністр фінансів України Сергій Марченко не бачить передумов для досягнення курсу 30 грн за дол. і не бачить інструментів, за допомогою яких можна було б вплинути на рух курсу в цьому напрямку.

29 липня Кабмін схвалив новий прогноз економічного та соціального розвитку країни. Урядовці сподіваються, що на кінець 2021-го долар коштуватиме 28,8 грн, а середній за рік - 29,1 грн. Мінімальна зарплата відповідно наступного року має зрости до 6250 грн. ВВП 2021 року має зрости на 4,6%. На цих показниках уряд і розробляє нині держбюджет-2021, який, за законодавством, мають подати до Верховної Ради до 15 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара. Прогноз міністра економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути