понеділок, 01 квітня 2019 14:02

Яким буде курс долара після виборів

Яким буде курс долара після виборів
Обмінники у середньому продають валюту по 27,11-27,38 грн/дол. Фото: Укрінформ

Цього тижня долар може подорожчати. На міжбанку американська валюта коштуватиме 27,5 грн. Обмінники продаватимуть по 27,4-27,6 грн/дол.

"Минулого тижня, перед першим туром президенських виборів, долар укріпився до гривні. Водночас після перших результатів екзит-полів та ЦВК, які не стали шоком для учасників валютного ринку, готівковий курс долара у банках знизився приблизно на 5 копійок. На міжбанку долар втратив близько 10 копійок до значень минулої п'ятниці", - пояснює аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банки України отримали 9 млрд грн прибутку

За його словами, з минулого понеділка офіційний курс долара зріс з 26,96 грн до 27,21 грн. Обмінники у середньому продають валюту по 27,11-27,38 грн/дол.

Долар почав дешевшати з лютого 2019-го. До березня курс валют опустився нижче 27 грн за дол. Гривня зміцнювалася завдяки активному продажу валюти населенням, купівлі гривневих державних облігацій іноземцями. Також валютна виручка надходила від експортерів аграрної, металургійної продукції.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути