четвер, 01 жовтня 2020 14:37

Які наслідки для економіки може мати повернення жорстких обмежень

Які наслідки для економіки може мати повернення жорстких обмежень
Найнегативнішого впливу карантинних заходів українська економіка зазнала в ІІ кварталі 2020 року, коли ВВП впав на 11,4%. Фото: Pixabay

До траєкторії зростання українська економіка повернеться наприкінці четвертого кварталу 2020 року.

Посилення обмежень для боротьби з коронавірусом призведе до поновлення падіння ВВП, повідомили в огляді Департаменту стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Найнегативнішого впливу карантинних заходів українська економіка зазнала в ІІ кварталі 2020 року, коли ВВП впав на 11,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якого курсу долара чекати у жовтні: прогнози

"У подальшому очікується поступове відновлення динаміки виробництва провідних галузей економіки, що впливатиме на динаміку інвестицій, експорту та споживчий попит домогосподарств", - написали в документі.

Також очікується, що фіскальна політика після внесених змін до бюджету стимулюватиме зростання за рахунок нарощування витрат сектору загального державного управління.

За прогнозом, у подальшому пом'якшення карантинних обмежень та їх подальше зняття, пом'якшення монетарної політики дадуть змогу пожвавити економічну активність й очікувати на відновлення зростання наприкінці поточного року (у IV кварталі).

"Але в разі, якщо обмеження посилюватимуться, економіка повернеться до низхідної динаміки, що сформує W-траєкторію", - написали в огляді.

Грошові перекази від українських заробітчан впали на 11%. За 8 місяців вони переказали понад 7 млрд грн. 2019 року трудові мігранти переказали в Україну понад 12 млрд грн. Серед країн, які найчастіше надсилають гроші, першість належить США. Їхній обсяг становить 17% від усіх переказів.

Зараз ви читаєте новину «Які наслідки для економіки може мати повернення жорстких обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути