вівторок, 04 лютого 2020 13:21

Як зміняться ціни на заправках найближчим часом

Як зміняться ціни на заправках найближчим часом
Бензин найближчим часом не дорожчатиме. Фото: Економічна правда

На ринку палива найближчим часом ціна бензину та дизпалива змінюватися не буде. Водночас автогаз продовжить дешевшати.

"Причин зниження вартості автогазу кілька. У Польщі, звідки Україна імпортує автомобільний газ, через теплу зиму впав попит на паливо. Також вплинуло значне здешевлення бензину в Україні. Так, співвідношення вартості газу до бензину майже дійшло до критичних 50%. Тому газотрейдери і знижують вартість на тлі надлишку пропозиції і через низький попит у зв'язку з зимою", - пояснює Геннадій Рябцев із науково-технічного центру "Психея", передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні продають найдешевший бензин

За словами директора консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна, запасів палива достатньо. Водночас імпорт скоротився. У січні дизпалива завезли менше на 40%, тому суттєвого зниження ціни найближчим часом не буде.

"Проти подальшого зниження ціни палива грає подорожчання долара. Проти підвищення ціни - здешевлення нафти і домовленості трейдерів з урядом про детінізацію паливного ринку. У трейдерів поки є запас за маржею, тому виключаю будь-який рух цін угору, навіть якщо долар подорожчає на гривню", - додає Куюн.

Автозаправки в середньому бензин марки А-95 продають по 26,53 грн/л. Літр дизпалива коштує 26,12 грн. Автогаз можна придбати у середньому за 12,3 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Як зміняться ціни на заправках найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути