Ексклюзиви
понеділок, 19 жовтня 2020 21:10

Як вдало пройти співбесіду: про що не варто розповідати рекрутеру

Як вдало пройти співбесіду: про що не варто розповідати рекрутеру
Ейчари можуть ставити особисті запитання на співбесіді. Фото: unsplash

Не варто приписувати собі вигадані обов'язки, місця роботи й навички, якими не володієте.

Яка інформація може завадити отримати роботу мрії, розповідає Work.ua.

- Короткий досвід роботи: від тижня до місяця

"Якщо такий досвід роботи не зробив з вас кращого фахівця, то вносити його в резюме, а потім розповідати про нього на співбесіді немає сенсу. Говоріть лише про значущі навички, здобуті корисні вміння", - йдеться у публікації.

- Скандали, інтриги, розслідування

Шукачі, які розповідають про конфлікти на попередньому місці роботи, поливають брудом колишнього начальника, можуть заробити репутацію агресивної, неконструктивної особи, не здатної працювати у команді.

"Якщо вас запитали про причину звільнення і нею таки стали конфліктні ситуації, то не треба брехати, що відносини були прекрасними, просто захотілося змінити сферу діяльності. Продумайте нейтральну відповідь", - рекомендують автори статті.

- Проблеми в особистому житті

Ейчари можуть ставити особисті запитання на співбесіді, і шукачам це страшенно не подобається. Якщо вони аж надто особисті, спробуйте делікатно уникнути відповіді.

За своєю ініціативою не радять розповідати про:

• пережите розлучення або якщо воно в процесі;

• ремонт чи переїзд;

• заплановану за пів року вагітність;

• 10 кредитів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукаю роботу: 10 найбільш оплачуваних вакансій жовтня

- Страхи

Не слід виливати рекрутеру душу, ділитися комплексами й показувати невпевненість. "Я не впевнений, що впораюся", "Ну можна спробувати, хоча у мене невеликий досвід у цій сфері", "Дуже сподіваюсь, що я зможу" — таких фраз краще не вимовляти.

- Підробіток

Можливо, на співбесіді вам захочеться поділитися з рекрутером інформацією про те, що на минулій посаді займалися підробітками. І нехай замовлення на стороні ніяк не позначалися на результатах роботи та вашій ефективності, краще про таке не говорити. Тут виникає закономірне питання: чи будете ви віддані компанії?

- Що вам конче потрібна ця робота

Зберігайте гідність. Рекрутер, як представник інтересів компанії, не зацікавлений у найманні зневірених кандидатів. Та й ви повинні розуміти, що знижуєте свої ставки.

"Якщо на співбесіді рекрутер запитав про щось з перерахованого вище, говоріть правду, відповідайте нейтрально та тримайтеся достойно", - рекомендують у публікації.

Резюме з неструктурованою інформацією, відсутність супровідного листа та підготовки до співбесіди можуть відштовхнути потенційного роботодавця.

Зараз ви читаєте новину «Як вдало пройти співбесіду: про що не варто розповідати рекрутеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути