Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2019 12:53

Як отримати прибавку до зарплати

Як отримати прибавку до зарплати
Найчастіше зарплату підвищують співробітникам з найнижчими виплатами, працівникам, які перевиконують план та тим, у кому зацікавлені конкуренти. Фото: kp.ua

Торік двоє з трьох працюючих українців отримали прибавку до зарплати. У середньому виплати зросли на 22,5%.

"В Україні інфляція минулого року становила близько 10%. Тобто всім, кому як мінімум на 10% не підвищили зарплати, втратили частину свого заробітку. Паралельно з цим є інший фактор - розвиток ринку, є конкуренція. Тому зарплати зростають приблизно на 20-25% у рік", - пояснює hr-експерт Олександр Білоус, пише Обозреватель.

Найчастіше зарплату підвищують співробітникам з найнижчими виплатами, працівникам, які перевиконують план і тим, у кому зацікавлені конкуренти.

"Головний драйвер - конкуренція. Коли поруч платять більше, людина піде туди. Хочеш, щоб співробітник залишився, плати як мінімум стільки ж, як конкурент", - пояснює експерт з підбору кадрів Катерина Матюх.

Найбільше робочих місць і найвища конкуренція - серед роботодавців у сфері продажів. Зарплату регулярно через конкуренцію за кадри підвищують програмістам, маркетологам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зарплати зростуть: кому пощастить

Експерти радять не боятися просити прибавку до зарплати. Щоправда, не варто скаржитися на складну життєву ситуацію чи дорогу комуналку. Краще запитайте, як потрібно працювати, щоб отримувати більше.

Крім того, третина роботодавців готові платити більше ефективним працівникам. Тому експерти радять набувати нових навичок та підвищувати кваліфікацію. Намагатися не просто виконувати план робіт, а перевиконувати його.

Українці у середньому отримують 9223 грн у місяць. Найвища середня зарплата у Києві - 13 721 грн. Найнижча - у Чернівецькій обл. (6958 грн).

Зараз ви читаєте новину «Як отримати прибавку до зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути