четвер, 22 лютого 2018 17:07

"Яєчна" компанія прикарпатського олігарха виходить на ринок ЄС

"Яєчна" компанія прикарпатського олігарха виходить на ринок ЄС
Польща побоюється конкуренції українських виробників яєць на ринках ЄС.

На європейський ринок з березня цього року виходить українська агропромислова компанія "Авангард" (Avangardco), яка є одним з основних виробників яєць і сухих яєчних продуктів в Україні, інформують "Вікна" з посиланням на "Укрінформ".

Польські виробники яєць вважають, що це призведе до зростання конкуренції і до "серйозних наслідків" для польських експортерів яєць на ринки країн ЄС.

Про це йдеться в заяві польської Національної палати виробників м'яса птиці та кормів (KIPDiP). В заяві палати йдеться:

"На думку KIPDiP, рішення Єврокомісії (про допуск Avangardco на ринки ЄС — ред.) матиме дуже серйозні наслідки для польських виробників яєць. Слід очікувати загострення експортної конкуренції і значного погіршення рентабельності експорту яєць з Польщі".

У KIPDiP нагадали, що українська Avangardco зможе експортувати до ЄС яйця класу "А" з 28 лютого, а перші партії потраплять на європейські ринки з березня.

Яйця до ЄС експортуватиме птахокомплекс "Авіс", який входить до складу Avangardco. Продукційні можливості "Авіса" — 1,6 млрд яєць на рік.

Як зазначає KIPDiP, українська компанія віддавна хотіла вийти на європейський ринок, зменшуючи свою залежність від ринків країн Близького Сходу та Північної Африки з огляду на падіння експорту через погіршення політичної ситуації в цьому регіоні.

Першою українською компанією, яка отримала у вересні 2017 року дозвіл на експорт до ЄС яєць класу "А", була "Ясенсвіт" групи "Oвостар Юніон", яка експортує на ці ринки з жовтня минулого року.

Польська палата наголошує, що частка імпорту яєць та продуктів переробки з України до ЄС систематично зростає: на кінець 2014 року вона становила 4%, а в 2016 році — 50%.

За інформацією компанії "Авангард", її частка у промисловому виробництві яєць в Україні становить 31%.

Очолює Раду директорів AVANGARDCO IPL виходець з Прикарпаття Олег Бахматюк.

Зараз ви читаєте новину «"Яєчна" компанія прикарпатського олігарха виходить на ринок ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути