четвер, 06 червня 2013 16:28

Ахметову потрібно багато грошей, щоб витягти "Укртелеком" із "совка" - експерт

Ахметову потрібно багато грошей, щоб витягти "Укртелеком" із "совка" - експерт
Експерт: Для управління "Укртелекомом" потрібен сильний менеджмент. Фото: day.kiev.ua

Цього тижня колишній державний оператор звєязку вдруге за останні роки змінив власника - "Укретелком" придбала група СКМ, яка належить бізнесмену Рінату Ахметову.

Сьогодні не той стан ринку, щоб в Україні створився монополіст на ринку надання доступу до інтернету, коментує для Gazeta.ua Віктор Литовченко, ведучий телепрограм "ТехноПарк" і "Техніка".

За його словами, зараз йдуть укрупнення, компанії об'єднуються, але вони перерозброюються новішими технологіями, якими "Укртелеком" до приватизації ніколи не володів.

Експерт вважає, що для створення серйозної компанії в "Укртелеком" потрібні величезні капіталовкладення.

"Зараз це застаріла "совкова" структура, де не знаєш з чого починати - продовжує він. - Там кілька років треба наводити лад. Напевно, її купили за безцінь, а тому відіб'ють ці гроші навіть просто за рахунок фіксованого зв'язку. Але якщо говорити про розвиток - тільки після впровадження нових технологій. Бо серйозного провайдера без серйозних технологій зробити неможливо. Те, що в афілійованих структур "Укртелекому" є достатньо великий сегмент ринку - ще нічого не значить".

Литовченко прогнозує, що для управління компанією власнику потрібно знайти сильний менеджерський склад.

"Тоді вони можуть відірвати собі значну частку ринку, бо насиченість інтернетом в Україні не надто велика, якщо говорити в контексті загальноєвропейського виміру. Я не кажу вже про мобільний інтернет - там нас навіть білоруси випереджають. Але всі балачки про монополію виникають на порожньому місці", - каже він.

Експерт додав, що на ринку надання послуг мобільного зв'язку не може бути монополіста.

"Бо для цього потрібно розвинути дуже розгалужену інфраструктуру, заставити всю Україну вишками, купити дороге обладнання, а це все дорого. Тим більше, сьогодні споживачеві просто розмови по телефону мало, йому треба мобільний інтернет. Це дуже дорого. Де структури Ріната Ахметова найдуть на це гроші - питання. Але точно, монополія українцям не загрожує", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Ахметову потрібно багато грошей, щоб витягти "Укртелеком" із "совка" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути