четвер, 14 квітня 2011 14:19

Ахметов придбає "Дніпроенерго" і "Західенерго" за $ 500 млн - експерти

Ахметов придбає "Дніпроенерго" і "Західенерго" за $ 500 млн - експерти

Надходження від продажу 25% акцій "Дніпроенерго" становитимуть 205-225 млн дол., а 45,1% акцій "Західенерго" - 275-295 млн дол., що в сумі принесе державі близько 480-520 млн дол.

Таці цифри навели експерти інвестиційної групи "Сократ".

"Як ми і припускали, на продаж першими будуть виставлені дві генеруючі компанії: "Дніпроенерго" і "Західенерго". Найбільш імовірним покупцем виступить найбільший в Україні приватний вертикально інтегрований енергохолдинг ДТЕК, що входить до групи СКМ Ріната Ахметова, оскільки його частка в "Дніпроенерго" становить 41,4%, а в "Західенерго" - 12,2%, що в результаті перемоги в конкурсі може забезпечити ДТЕК контрольну частку в обох підприємствах (66,4% в "Дніпроенерго" і 57,3% в "Західенерго")", - відзначили аналітики.

Експерти прогнозують, що завершення приватизації "Дніпроенерго" і "Західенерго" слід очікувати в серпні поточного року.

На думку аналітиків, намір держави залишити в держвласності блокуючи пакети акцій може негативно вплинути на ціну продажу.

"Продаж неконтрольних пакетів акцій компаній в цілому може пояснюватися бажанням держави закріпити за собою частки в підприємствах, які після вкладень стратегічних інвесторів будуть генерувати надходження до бюджету. Однак це може відштовхнути багатьох зацікавлених стратегічних інвесторів і відповідно знизити майбутню ціну продажу через вузьке коло учасників конкурсу", - зазначили вони.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов придбає "Дніпроенерго" і "Західенерго" за $ 500 млн - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути