понеділок, 28 листопада 2011 15:11

Ахметов погодився на переоцінку львівської енергокомпанії перед купівлею

Ахметов погодився на переоцінку львівської енергокомпанії перед купівлею

DTEK Holdings Ltd. (Кіпр) погодився з пропозицією Фонду держмайна (ФДМ) України провести незалежну оцінку виставлених на приватизацію 45,103% акцій енергогенеруючої компанії ПАТ "Західенерго".

Про це повідомила прес-служба відомства.

"У зв'язку з цим ФДМ планує в середу, 30 листопада, оголосити конкурс з відбору суб'єкта оціночної діяльності", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, єдиним учасником конкурсу з продажу 45,103% "Західенерго" став найбільший в Україні приватний вертикально інтегрований енергохолдинг "ДТЕК", що запропонував за акції підприємства 1 млрд 932,1 млн грн.

Згідно з вимогами законодавства, при отриманні лише однієї заявки ФДМ зобов'язаний провести додаткову оцінку виставленого на приватизацію майна. Після отримання результатів оцінки ФДМ звернеться до "ДТЕК" з проханням підписати договір купівлі-продажу. При цьому ціна пакета не може бути нижчою від  раніше запропонованої "ДТЕК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметову на півстоліття віддають найбільші підприємства вуглепрому

Аналогічна процедура застосовувалася при продажу "Укртелекому".

"Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4607,5 МВт.

"ДТЕК" створений в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов погодився на переоцінку львівської енергокомпанії перед купівлею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути