четвер, 19 квітня 2012 15:58

Ахметов перерахував до бюджету 660,1 мільйона за "Дніпрообленерго"

Ахметов перерахував до бюджету 660,1 мільйона за "Дніпрообленерго"
Рінат Ахметов 17 квітня виграв конкурс з приватизації "Дніпрообленерго". Фото: job-sbu.org

До державного бюджету в повному обсязі надійшли кошти від продажу на конкурсі з використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону 50% пакету акцій ПАТ "Дніпрообленерго".

Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна (ФДМ).

Остаточна ціна продажу пакета становить 660,1 млн грн. В результаті торгів вона перевищила стартову на 10%,.

Нагадаємо, конкурс з приватизації ПАТ "Дніпрообленерго" пройшов 17 квітня. У ньому взяли участь дві компанії - DTEK Holdings Ltd і ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання". Переможцем конкурсу визнаний DTEK Holdings Ltd. Стартова ціна пакета - 600 млн грн.

"Дніпрообленерго" займається передачею і збутом електроенергії. Компанія обслуговує регіон площею майже 32 тис. кв. км, загальна довжина ліній електропередач становить 55,4 тис. км, з них 49,7 тис. км повітряних і 5,6 тис. км кабельних ліній електропередач. До складу підприємства входять високовольтні електричні мережі, Дніпропетровські міські мережі, Криворізькі міські електричні мережі і 21 РЕЗ. "Дніпрообленерго" забезпечує електроенергією більше 40 тис. юридичних, а також 1,5 млн побутових абонентів. Найбільші споживачі - підприємства гірничо-металургійного комплексу області, машинобудівної та хімічної промисловості. Чистий прибуток "Дніпрообленерго" за 9 місяців 2011 р. знизився на 65,9% - до 42,9 млн грн.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов перерахував до бюджету 660,1 мільйона за "Дніпрообленерго"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути