четвер, 29 серпня 2013 11:26

Ахметов будуватиме горезвісні потяги Hyundai в Україні

Ахметов будуватиме горезвісні потяги Hyundai в Україні
Фірма Ріната Ахметова планує збирати поїзди Hyundai. Фото: sport-express.ua

Холдинг "Гірничі машини" українського бізнесмена Ріната Ахметова розпочне виробництво залізничної техніки на Дружківському машинобудівному заводі.

У червні компанія зареєструвала фірму "Ротем Україна" і зараз веде переговори про випуск рухомого складу з південнокорейською Hyundai Rotem, пише "Forbes Україна".

Вартість аналогічних проектів в Україні, Росії і Туреччини залежно від локалізації виробництва становить $15 млн - $300 млн.

"Ротем Україна", за даними держпідприємства "Інформаційно - ресурсний центр", була створена 3 липня. Основні види діяльності фірми - виробництво залізничних локомотивів і рухомого складу , зазначено в її реєстраційних документах. Адреса "Ротем Україна" - Донецька область, Дружківка , вул.Леніна, 7 - збігається з адресою Дружківського машинобудівного заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажири поламаних Hyundai не можуть відсудити марно витрачені кошти

Статутний фонд компанії - 1 тис. грн , 99% у ній належить "Гірничі машини" , на 1% - Дружковському машзаводу . Керівник "Ротем Україна" - директор з правового забезпечення "Гірських машин" Андрій Афіногенов.

Нагадаємо, корейські швидкісні потяги Hyundai за ініціативою тодішнього міністра інфраструктури Бориса Колеснікова були за $307 млн закуплені Україною для забезпечення перевезення пасажирів між містами, які приймали футбольний чемпіонат Євро-2012. Як виявилося, потяги були не пристосовані до кліматичних умов нашої держави. Через численні поломки "хюндаїв", коли пасажири мерзли посеред полів, а залізничний рух зупинявся на кілька годин, на Колеснікова обрушився шквал критики.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов будуватиме горезвісні потяги Hyundai в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

53

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути