вівторок, 14 травня 2013 16:50

Агрокомпанія "Магарач" готує проект закладення нових виноградників

Агрокомпанія "Магарач" готує проект закладення нових виноградників

Аграрна компанія "Магарач" готує проект закладення 230-ти гектарів нових виноградників за сучасними технологіями крапельного зрошення та обробки вартістю 40 млн грн. Молодий фонд планують висадити вже навесні наступного року.

Застарілі виноградники Криму незабаром поповняться молодими фондами ? агрокомпанія "Магарач" планує на 230-ти гектарах висадити нову лозу. Карта закладення виноградників наразі перебуває на стадії проектування, а з паперу на ґрунт її перенесуть навесні наступного року.

Директор агрокомпанії Максим Черпак повідомив, що зараз у господарстві налічується 600 га виноградників. При цьому в розпорядженні підприємства ? понад три тисячі угідь, що дає можливості для розширення. "Потрібно віддати належне новим інвесторам агрокомпанії, які ініціюють насадження молодих фондів винограду. При цьому відбувається реконструкція існуючих виноградників і здійснюватиметься розкорчування старих. Саме такий підхід дозволить у перспективі отримати близько тисячі гектарів вже оновлених виноградників, дуже хорошого асортименту, затребуваного населенням нашої та інших країн", ? сказав Максим Черпак.

Вчені Національного інституту винограду і вина "Магарач" пропонують розширити насадження сортів винограду "Каберне", "Мерло", "Аліготе", "Сапераві", "Совіньон", "Рислінг" і "Ркацителі". "З цих сортів ми вироблятимемо весь асортимент вин "Магарача", ? зазначив директор Інституту Віктор Загоруйко. ? Наразі асортимент вин налічує близько 20-ти зразків, ми плануємо завершити ще 17 нових розробок. Вони базуватимуться на основі сортів винограду, виведених селекціонерами нашого Інституту".

За словами директора агрокомпанії "Магарач" Максима Черпака, закладення нових виноградників на площі 230 гектарів здійснять у селі Табачне. "Реалізацію проекту ми плануємо на весну наступного року. До цього часу вже будуть підготовлені проект закладення та ґрунт. Також ми встановимо на молодих виноградниках якісну систему крапельного зрошення кущів приблизною вартістю 40 мільйонів гривень", ? поділився перспективами директор господарства.

Важливо зазначити, що закладання молодих виноградників дуже актуальне сьогодні не лише для Криму, але і для всієї України. Експерти заявляють, що до 80% вітчизняних виноградників досягли свого критичного віку ? 30 років. Як відомо, стара лоза не дає якісного врожаю і втрачає рентабельність. Крім того, оновлення виноградників в усіх областях України передбачене Державною програмою розвитку виноградарства і виноробства. Це завдання практично першими почали виконувати Інститут та агрофірма "Магарач".

Нагадаємо, аграрна компанія "Магарач" успішно завершила весняно-польові роботи з обробки виноградників. На полях і в садах здійснена міжрядна обробка земель, натягнуті шпалери, лозу підрізали та підв'язали. Застарілі виноградники підсадили молодими кущами.

 

Зараз ви читаєте новину «Агрокомпанія "Магарач" готує проект закладення нових виноградників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути