Ексклюзиви
четвер, 21 грудня 2017 11:45

30 грн - не межа: бензин дорожчатиме далі

30 грн - не межа: бензин дорожчатиме далі
Крім курсу, на вартість палива впливає стабільно зростаюча ціна на нафту. Фото: dsnews.ua

Падіння курсу гривні до долара безпосередньо вплинуло на зростання вартості бензину. Так, ціна літру бензину А-95 вперше перевищила позначку 30 грн. У преміальних мережах за імпортний бензин доведеться заплатити 30,49 грн/л.

Літр дизпалива додав у ціні 11 коп. - подорожчав до 28 грн/л. Водії здебільшого заправляють авто бензином марки А-92. Він на 1 грн дешевший за бензин А-95, пише "Сегодня".

Це не межа. Нафтопродукти дорожчатимуть далі.

"Психологічний бар'єр у 30 гривень за літр бензину А-95 найбільші оператори пройшли без особливих труднощів. Зростання ціни - наслідок різкого падіння курсу гривні", - наголосив директор "А-95" Сергій Куюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бензин подорожчає: експерти розповіли про наслідки запровадження мита на імпорт

Він додав, що крім курсу на вартість палива впливає стабільно зростаюча ціна на нафту. На сьогодні, один барель коштує $64.

"Особливих змін на світовому ринку очікувати не варто. Малоймовірним уявляється і посилення гривні. Тому ціни на бензин будуть зміцнюватися на нових зайнятих рубежах", - підсумував Куюн.

Дизельне паливо і бензин почали дорожчати з 7 вересня. Станом на 18 грудня середня вартість бензину марки А-92 зросла на 3,49 грн/л, А-95 - на 3,49 грн/л, А-95 + - на 3,46 грн/л. ДП додало 3, 92 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «30 грн - не межа: бензин дорожчатиме далі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути