понеділок, 03 грудня 2012 16:50

"15% податок на продаж валюти - це державний рекет і бандитизм" - Розенко

"15% податок на продаж валюти - це державний рекет і бандитизм" - Розенко
Павло Розенко: влада хоче перекласти свої прорахунки на плечі українців. Фото: gazetavv.com

Ідеї Національного банку щодо впровадження 15% податку на продаж валюти - це рекет і бандитизм.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав член партії УДАР, колишній заступник міністра праці і соцполітики Павло Розенко.

"В економіці Україні зародилася справжня загроза і коштів в державному бюджеті не вистачає, економіка зайшла в стан рецесії, наявною є і ситуація із стабільністю національної валюти. Фактично, ми бачимо те, що гривня проходить процес девальвації вже протягом останніх півроку.", - наголосив він.

Розенко додав: "Національний банк приховує цю девальвацію шляхом уставлення валютних резервів. І фактично за останні півроку близько 7 млрд доларів золотовалютних резервів було спалено для того, щоби створити видимість процесу стабільності гривні. Але ситуація насправді важка і нестабільна. Причина цієї нестабільності, як і в економічному плані, так і в питанні стабільності валюти, полягає в абсолютному непрофесіоналізмі діяльності Кабінету міністрів України та керівництва Нацбанку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на продаж валюти свідчить про провал пенсійної реформи?

Політик переконаний, що свої прорахунки у валютній та економічній політиці черговий раз Національний банк хоче перекласти на плечі звичайних громадян і "повісити так звану стабільність гривні на українців".

Перш за все, це стосується ідеї Нацбанк щодо встановлення 15% податку на продаж валюти.

"Фактично, ті заходи, які пропонує Національний банк, є нічим іншим, як державним бандитизмом і рекетом. Наприклад, у людині є певні накопичення в іноземній валюті, вона відклала їх від зарплатні, чи як наші бабусі і дідусі по 20-50 доларів відкладають з пенсії, чи зберігають для онуків, молодь збирала на житло чи на купівлю якоїсь техніки, і от в один чудовий момент приходить дядько з Нацбанку і каже, що от , будь ласка, 15 відсотків цих накопичень віддайте мені", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТі розповіли, як уряд Азарова гасить валютний "вогонь" "керосином"

Розенко додав: "Це звичайний рекет. Хоча від цього донецького менеджменту важко було чекати щось іншого, але займатися таким відвертим грабунком людей, на мій погляд, це цинізм вищої міри, який може тільки дозволити влада і Національний банк".

Зараз ви читаєте новину «"15% податок на продаж валюти - це державний рекет і бандитизм" - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути