вівторок, 05 квітня 2016 08:55

1,5 млн українців загрожує голод

1,5 млн українців загрожує голод

1,5 мільйонам українців зіткнулися із загрозою голоду через конфлікт на Донбасі. З них 300 тисяч чоловік гостро бракує харчів і потрібна термінова допомога. Про це повідомили у Всесвітній продовольчій програмі ООН, яка має намір в першій половині цього року щомісяця забезпечувати допомогою 270 тисяч чоловік з числа найбільш вразливих категорій населення.

"Два роки насильства, обстрілів, життя в страху залишили незгладимий слід в житті тисяч людей на сході Украіни. Конфлікт все ще триває і ми повинні зробити все для того, щоб, якомога швидше дістатися до цих людей. Ми закликаємо всі сторони конфлікту забезпечити повний і безперешкодний гуманітарний доступ до людей, які потребують продовольства", - заявив представник Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Джанкарло Стоппоні.

З листопада 2014 року програма направила термінову продовольчу допомогу для понад півмільйона жителів Донбасу. 370 тисяч осіб отримують від ООН щомісячні продуктові набори і 180 тисяч чоловік - ваучери для купівлі продовольства на ринках.

Найсерйознішу нестачу продовольства відчувають жителі непідконтрольних уряду України районів Луганської області та населених пунктів уздовж "лінії конфлікту".

Зараз ви читаєте новину «1,5 млн українців загрожує голод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути