середа, 18 квітня 2012 19:24

133 млрд. грн. необхідно "Укрзалізниці" для оновлення рухомого складу

133 млрд. грн. необхідно "Укрзалізниці" для оновлення рухомого складу
Фото з сайту ua.money.comments.ua

На заміну старіючому зношеному парку для забезпечення вантажоперевезень до 2020 р. "Укрзалізниці" необхідно закупити 111 тис. вантажних вагонів на орієнтовну суму 65 млрд грн. А на закупівлю більше 2 тис. вантажних локомотивів необхідно близько 68 млрд. грн.

Про це повідомив виконуючий обов'язки начальника головного управління реформування та корпоративного розвитку Андрій Буковський, передає прес-служба "Укрзалізниці".

Зазначається, що основними джерелами фінансування можуть стати залучені кошти та кошти інвесторів, які будуть зацікавлені у вкладанні свого капіталу лише у разі розділення сегментів за видами діяльності. Мається на увазі створення філіалів, дочірніх компаній, втілення прозорих і зрозумілих форм фінансових схем, відмові від перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.

Також важливою умовою для інвесторів назвали зменшення втручання держави у процес регулювання галузі. Це потрібно для створення рівних умов для потенційних інвесторів у конкурентних секторах.

Раніше "Укрзалізниця" повідомляла, що знос рухомого складу серд електропоїздів досяг 80,3%, дизель-поїздів - 93,1%.

Зараз ви читаєте новину «133 млрд. грн. необхідно "Укрзалізниці" для оновлення рухомого складу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути