Ексклюзиви
субота, 06 жовтня 2018 09:05
Сергій Дзех
Сергій Дзех
Журналіст, редактор

Виявився мужиком

Два роки тому у знайомого Олега двоюрідний брат впав із висотки, де працював будівельником. Поламав руки, ребра, в кількох місцях хребет.

– Як він зірвався з третього поверху недобудови, не можу зрозуміти. Колеги кажуть, підійшов до краю без страховки. Оступився – і полетів. Тітка плаче. Єдиний син – і таке горе, – розповідав Олег. – Оперуючий хірург заявив, що шансів – нуль: "Бачив таких десятки за кар'єру, і ніхто не встав. Там хребет, як стакан, був – розбитий на друзки".

Батьки йому не вірили. Мовляв, піднімемо сина – і крапка. Лікар махнув рукою: "Якщо піде, то значить – нічого в професії не знаю. Звільнюся з роботи. Слово даю".

Родича знайомого виходжувала вся рідня. Перебирали лікарів, знахарів і бабок. Та хворому не кращало. Частково відновилася тільки робота рук. Нижче пояса нічого не відчував. Рік тому зна­йшли мануального терапевта на Західній Україні. Заплатили шалені гроші, аби регулярно займався з пацієнтом. За шість місяців він почав рухати ногами. Ще за три – сів у інвалідний візок. Зараз починає потроху розходжуватися.

– Тітці слова першого хірурга запали в душу. Із принципу поїхала до нього в лікарню. Нагадала, хто вони і звідки. Вмовила приїхати до них додому й показала прогрес сина, – говорить нещодавно Олег телефоном. – Мужик був у шоці. І слова не сказав. А тітка нагадала йому про обіцянку звільнитися.

– І що він? – питаю.

– Мужиком виявився. Наступного дня написав заяву

Зараз ви читаєте новину «Виявився мужиком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути